Kamakura. 31 mars 2016

imageKamakura var en period i Japans historia åren 1185 och 1333 och som följdes av Ashikagaperioden. Under Kamakurashogunatet så anföll mongolerna landet två gånger med jättearmeer men shogunatet räddades båda gångerna, trots svagare armeer av tyfoner som svepte bort den mongoliska flottan 1274 och 1281. Det som till slut fällde shogunate var den usla ekonomin eftersom krigen mot mongolerna inte get något krigsbyte å tala om.

Idag åker vi till Kamakura för att besöka en vacker Japansk tempelpark med bambuskog, Hokokuji Tempel, en Buddhapark, Kotoku-in som skapades på 1200-talet, men en jätte Buddha och en lång alle full med blommande körsbärsträd, samt havet och stranden alldeles i slutet av allén.
Minakos föräldrar, svärföräldrarna, guidade oss runt och bjöd på en enastående god tempuralunch. (Skall när jag kommer hem lägga upp en post med bara matbilder och en med japanska förbudsskyltar, som båda berättar sina historier om detta, för en svensk, annorlunda och fascinerande land.

image image image image image