Onsd 30 sept. Shanghai

Shanghai var på 700-talet en fiskeby. Idag har fiskebyn växt till en jättestad me 17 miljoner (mantalsskrivna) invånare. Man tror att det finns ytterligare 3-4 miljoner innevånare i staden som inte är registrerade officiellt. Stan har 20.000 byggnader på över 20 våningar och 1.000 på över 30 våningar. Den högsta byggnaden är Shanghai Tower på 632 m. Vi besökte den lägre Jinmao Tower på 428 meter. Vi kom upp till 88 våningen och 340 meter med skaplig utsikt över floden och omgivningarna.
Det finns rester av äldre traditionell bebyggelse att beskåda i centrum, även om höghusen helt dominerar. Sjöfart och industri är helt dominerande i staden och via floden och kanalsystemen som grenar ut sig härifrån han man i princip nå en tredjedel av Kinas befolkning. Så det är en central nyckelstad.
På kvällen besökte vi den mest gastkramande akrobatshow vi någonsin sett. Showen var inte bara gastkramande utan vacert förpackad och presenterad, med vad som måste vara några av världens främsta akrobatiknummer av skiftande form och formar. Man fick naturligtvis inte filma eller fota under föreställningen, men bilder kan man se på deras hemsida http://www.era-shanghai.com/era/en/photos/
image

image

image

image