Lördag 26 sept. På resa till Hangzhou

Vi reser från Yangshuo till Guilin och flygplatsen och fastnar i en trafikinfakt vid infarten till Guilin och sniglar oss på dryga en och en halv timme några hundra meter förbi ett vägarbete innan det släpper igen.
Det är många bilar på vägarna, gamla som nya, en hel del tung trafik av äldre modell som tampas med småtraktoret och motorcyklar. Trafikdisciplinen, när det kör ihop sig är inte den bästa och många försöker sina egna kreativa lösningar vilket inte underlättar. Ett mått på lycka och framgång är att skaffa bil så det lär inte bli bättre även om man kan se att många nya vägbyggen pågår.
Inrikesflyget här är väldigt välorganiserat och vi har bara sett nya flygplan av typ Airbus och Boeing, inga gamla ryska rishögar. Flygplatserna har varit moderna ned layout och organisation som på vilken annan flygplats som helst i världen. Skillnaden mot Arlanda har varit att incheckningsköerna har varit korta och flutit bra trots mängden människor.
Vi hann inte se något av staden Hangzhou före mörkrets inbrott, men förhandsinfo säger att staden är en del av ”det kulturella Kina” och på 11-1200-talet var huvudstad i Södra Song. Nu har staden ca 13 millioner innevånare och nybyggen av 20-25-våningshus med lägenheter bara sprutar upp ur marken, precis som i de andra städerna vi besökt. Från stadsgränsen och in till centrum såg vi, längs bara den vägen 30-40 byggen i slutfas, vilket betyder ca 3-4000 nya lägenheter. Hur många är då på gång på andra håll runt staden?
Imorgon vet vi om staden är så vacker som det sägs: däruppe är himmelen. Där nere är Hangzhou.
Dagens bild blir på kartongen med gasmask vi hittade i hotellrummets garderob. Att använda vi ev brand eller?
image