Söndag 4 november 2012, mot Udaipur.

Så var vi på väg igen mot Udaipur. Ett snabbt stopp utanför ett litet palats i Ajvar. Det är värt ett besök sa vår chaffis Yogesh. Det var en oansenlig entre där vi betalade 2,50 kr, klev över ett par skurtrasor och uppför branta trappor. Vad vi fick se går inte att beskriva. Ni kan se en liten bit av det på en av bilderna. Det var som ett stort fantasilandskap i guld. Det stod inget namn på palatset och Yogesh hade aldrig hört något. Templet tillhör en variant av Hinduismen.
Trettio mil i ett föränderligt landskap med stengärdsgårdar och småtegar, småbyar med sitt lugna liv byttes av med tungt lastade lastbilar och mindre städer med sina basarer och högljudda trafik. Vi slogs av att det var betydligt mindre skräpigt både i basarer och vägkanter och nybyggen och restaureringar vanligare än vi såg i Delhi. Nu är Delhi vidsträckt och vi har inte sett hälften av stan så…
Det var säkert på en två mil lång sträcka där lastbilarna var fullastade av stora marmorblock. Utmed vägen låg marmorbrotten sida vid sida. Konstigt nog fanns inte något stendamm i luften. Kanske berodde det på att det var söndag, kanske har de konstruerat rejäla doningar som kan ta vara på allt slipdamm som måste bli.
Framme i Udaipur hade Yogesh lovat visa oss miniatyrmålning. Där bröt vi vårt löfte att inte handla något bara uppleva på plats (bild på miniatyren vi köpte, på foto från målarkooperativets broschyr). Vilket hantverk! Imorgon ska vi kolla mattillverkning….

20121104-211313.jpg

20121104-211429.jpg

20121104-211520.jpg